مسساكـم\وصصباحكم.خير وسسرور :5678909865:
ميني كيك بموس الششكولاته مافيه اجمل ولـآ اسسهل ولـآ اطعم من كـذا
أولا :مقادير الموس:
أنا هحطلكم المقادير الأساسية...بس أنا بعمل نصها وبتبأة كمية كافية جدا.يعني إعملوا نص المقادير بس ..أما لو عازمين ناس كتير ..إعملوا الكمية كلها..أو لو عايزين تستغلوها في أكتر من طبق استعملوا المقادير ده كلها:
400 جرام شوكولاتة خام ويكون نوعها حلو
6 أصفر بيض
1 معلقة كبيرة مليانة جيلاتين
نصف كوب سكر بودرة ...تستخدموه فقط لو الشوكولاتة الخام مش مسكرةأما لو مسكرة فمعلقتين كبار كفاية
750 جرام فريش كريم(كريمة لباني)...اللي بتبأة سايلة وده هي السر في الطعم الجميل ...
6 بياض بيض ...بس خدوا بالكو استعملوا البيض اللي حجمه كبير
نيجي بأة للطريقة:
نضع الشوكولا على حمام مائي لحد ما تسيح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضرب صفار البيض كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع الشوكولاتة السايحة وهي لسة سخنة جدا على الصفار علشان تسويه ....مع الخفق أثناء إضافة الشوكولا
ونقلبهم كويس جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هنا بعد ما قلبت الصفار مع الشوكولا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وده بياض البيض...طريقته إن احنا بنضرب البياض لحد ما تتكو ن رغوة ...وبعدين نضيف عليه تدريجيا 2معلقة كبيرة مليانة سكر بودرة ...وده هايبأة شكله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين هنضيف البياض على خليط الصفار والشوكولا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونقلب كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع الجيلاتين في نص كوب ماء ساخن جدا ....بس أنا بما إني عملت نص الكمية حطيت نصف معلقة كبيرة جيلاتين مع ربع كوب ماء ساخن جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ننزل بالجيلاتين سرسوب على خليط البيض والشوكولا والمارينج مع التقليب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كذا نخفق الفريش كريم لحد ما يتماسك ويبقأ شكله كذا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وذا صصورة الكريمة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بس خذوا بالكوم ما تزودوش في خفق الفريش كريم علشان ما يخرب...بمجرد إنه يتماسك توقفوا خفق على طول
بالهنا و العافية عليكم و على حبايبكم
المصصدر:منتديات شبكة الحياة من قسسم:حلويات-وصصفات حلى
ميني كيك بموس الششكولاته مافيه اجمل ولـآ اسسهل ولـآ اطعم من كـذا
أولا :مقادير الموس:
أنا هحطلكم المقادير الأساسية...بس أنا بعمل نصها وبتبأة كمية كافية جدا.يعني إعملوا نص المقادير بس ..أما لو عازمين ناس كتير ..إعملوا الكمية كلها..أو لو عايزين تستغلوها في أكتر من طبق استعملوا المقادير ده كلها:
400 جرام شوكولاتة خام ويكون نوعها حلو
6 أصفر بيض
1 معلقة كبيرة مليانة جيلاتين
نصف كوب سكر بودرة ...تستخدموه فقط لو الشوكولاتة الخام مش مسكرةأما لو مسكرة فمعلقتين كبار كفاية
750 جرام فريش كريم(كريمة لباني)...اللي بتبأة سايلة وده هي السر في الطعم الجميل ...
6 بياض بيض ...بس خدوا بالكو استعملوا البيض اللي حجمه كبير
نيجي بأة للطريقة:
نضع الشوكولا على حمام مائي لحد ما تسيح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضرب صفار البيض كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع الشوكولاتة السايحة وهي لسة سخنة جدا على الصفار علشان تسويه ....مع الخفق أثناء إضافة الشوكولا
ونقلبهم كويس جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هنا بعد ما قلبت الصفار مع الشوكولا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وده بياض البيض...طريقته إن احنا بنضرب البياض لحد ما تتكو ن رغوة ...وبعدين نضيف عليه تدريجيا 2معلقة كبيرة مليانة سكر بودرة ...وده هايبأة شكله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين هنضيف البياض على خليط الصفار والشوكولا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونقلب كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع الجيلاتين في نص كوب ماء ساخن جدا ....بس أنا بما إني عملت نص الكمية حطيت نصف معلقة كبيرة جيلاتين مع ربع كوب ماء ساخن جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ننزل بالجيلاتين سرسوب على خليط البيض والشوكولا والمارينج مع التقليب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كذا نخفق الفريش كريم لحد ما يتماسك ويبقأ شكله كذا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وذا صصورة الكريمة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بس خذوا بالكوم ما تزودوش في خفق الفريش كريم علشان ما يخرب...بمجرد إنه يتماسك توقفوا خفق على طول
بالهنا و العافية عليكم و على حبايبكم
المصصدر:منتديات شبكة الحياة من قسسم:حلويات-وصصفات حلى